OL er over og (dop)hverdagen trenger seg på

Så er hverdagen her igjen da, etter Vinter-OL altså.

Refleksjoner om hva som gikk galt, hvem som dopet seg og hva Petter Jr. egentlig vant. Han tapte jo så ljomet gjennom skogene i Kaukasus, både i sporet og i seine nattetimer ved ”pokerbordet”. Nå har han visst vunnet tilbake noen av pengene, men medaljer blir det dårlig med. Det hender jo de kommer i posten etter hvert som både B- og A-prøver er positive.

Norges innsats i Sotchi-OL synes jeg var bra. Jeg bommet med fire medaljer, to gull og to sølv, tjueto medaljer totalt. En bråte flere enn de svenske.

SONY DSC

Men norske og svenske idrettsutøvere imponerer meg. Ja flere andre også, men det er noe med holdningene til de skandinaviske, noe vi særlig ser igjen i jentene. Det skinner i gjennom en rederlighet og ekte følelser, noe en kan ta og føle på, selv om glede og sorg er individuelt, så deler vi det med dem.

Første gang jeg oppfattet virkelig seiersglede var i Calgary da Gunde Svan vant et av sine løp. Han sto på baksiden av et av byggene i målområdet og skrek og ljomet og fektet med armene før han summet seg og viste seg som den litt roligere svensken han normalt viste fram som til blomsterseremonien eller hva det var den gang. Jeg finner dessverre ikke bildet jeg har av han fra den dagen, men det er her et eller annet sted.

Jeg har sett flere vinter-OL ”live” i farger enn i sort-hvitt på NRK, og hadde en anledning i år også til å dra på OL-tur, men noe sa meg at det ville bli en nedtur. Ikke i medaljer, men i opplevelse.

Sist, da det var i Vancouver, satt jeg hjemme foran skjermen med nyoperert ankel og med beinet i gips. Hørte på kjente nrk-kommentatorer som jeg hadde delt en øl med under tidligere leker og vært i studio i ”Norway House” som var der de mest ivrige samlet seg for et sekunds berømmelse på skjermen. Det kunne man jo få andre steder også som på tribunen under et vaiende ”rødt-hvitt og blått”. Min niese i Danmark fikk sin OL-opplevelse på skjermen da hun hastet hjem fra vinterferie og slår på fjernsynet for å se vår paradegren, 15km klassisk i Torino, og ser sin onkel Flabben svinge det norske flagget i takt med musikken. Det var visst det beste norske innslaget den dagen 😉

SONY DSC

Vinter-OL har gitt oss nordmenn mange gleder og totalt sett bevist at vi er den beste nasjonen i vinteridrett i Norden. En kniving mellom Sverige og Norge med noen hvite og blå forsøk med hjelp av noen farmasøytiske innsprøytninger med jevne mellomrom. Nå er ikke den finske idrettsminister Paavo Arhinmäki snauere enn at han antyder dopingbruk blant våre jenter. Ja ja, på seg selv kjenner man andre.

SONY DSC

Jeg håper du holder handa di over hjertet som en stolt og ærlig russer Alexander Legkov og ikke fordi du håper at Xenonbruken skal bli oppdaget. Vi håper det beste både for deg og sporten.

Tre Kronor var visst på isen søndag, jeg så bare et lag på banen, men dessverre så kom også dopingtrollet fram i den kampen. Men det var altså bare et lag på banen de to siste periodene.

Ja hverdagen er tilbake og vi har sikkert våre spesielle opplevelser fra Sotchi-sendingene. TV2 gjorde jobben sin med et haugetall av journalister som kunne sakene sine. De fleste i hvert fall.

SONY DSC

Jeg husker gråtende jenter, både i sorg og glede, legender og konger blir født i en alder av førti og langrennstafettene er visst svenske igjen.

Jeg synes både utøvere og TV2 gjorde en bra innsats jeg, opplevelser på godt og vondt.

SONY DSC

SONY DSC

Ja jeg bøyer meg i hatten og tar av meg støvet for et opplevelsesrikt vinter-OL hjemme i stua.

Reklamer

Om Breiflabben

I love cooking with wine, I even use some in my dishes.
Dette innlegget ble publisert i Bloggen i Bilder, Historieboka og merket med , , . Bokmerk permalenken.

16 svar til OL er over og (dop)hverdagen trenger seg på

 1. naturglede sier:

   Ja, du oppsummerer det akkurat som jeg også oppfattet det. Synes det var fint å se på. selv om jeg selvfølgelig ikke rakk med alt. Det var jo vinterferie her samtidig, og barnebarna har ikke den store interessen for hverken å se slalom, langrenn eller isdans kan man si. Men jeg fikk med meg det jeg ville, man har da opptaksmuligheter. 😉 Nå er det visst tilbake til hverdagen, og det er også greit. Trivelig med et innlegg fra deg igjen. Ønsker deg en strålende kveld 🙂

  • Breiflabben sier:

    Her kom det litt Naturglede gitt. Hyggelig at du tok turen 🙂
   Jeg tror det er mange som har hatt en god opplevelse under disse lekene. Noen skuffelser og mange gleder. Og slik er det vel, når vi tenker oss litt om. Det er flere ute i skisporet og det er mange som kan vinne. Skuffelsene for slike gamlekarer som meg som har skrevet ned rundetider etter radioen under skøyteløp er vel kanskje mest skuffet over at vi ikke hevder oss på skøyteisen lenger. Det er jo oransje seierspaller.
   Ser at du fremdeles er aktiv med flere innlegg. Jeg får ta meg en tur 🙂

   • naturglede sier:

     Ja, det var tider det. Vi satt klistret og hørte, skrev og sammenlignet. Jeg var ikke store karten da, men fordi jeg hadde eldre søsken, så gjorde jeg som dem. 😀 Herlige minner. Men vi sluttet med det da vi fikk se tv. Nå er det fire år til nesten gang og da jobber de nok mot nytt gull!!!!
    Jeg blogger på. Det har visst blitt en vane (god eller dårlig?;) ) for meg. Jeg liker det, og det blir som en slags dagbok. Nå er det snart 7 årsjubileum for meg i hvertfall. Velkommen innom! 🙂

 2. Cecilia sier:

   Jeg hadde vel sett på merav OL dersom det hadde gått på NRK, slik at man kunne sett på nett-TV når det passet, det kan jeg bare innrømme, for i min lett paranoide tilstand ville jeg kke overlate kreditkortinfo og mailadresse til TV2 for å få «gratis» tilgang.
  Men jeg fikk da sett på kunstløp (hos mamma), og det må jeg si: Å ha en ordentlig ekspert i studio, som sågar var tvillingsøsteren til den første norske deltageren på femti år ( eller noe slikt), var et veldig smart trekk som høynet opplevelsen flere hakk. Og én ting til: All ære til TV2 for at kommentatorene klarte å holde kjeft og ikke skravlet i hjel hele forestillingen.

  Men altså:
  Når Norge gjør det bra, er det selvsagt fordi nordmenn ( og kvinner) øver jevnt og trutt og tappert – det er tingen. Når de blir slått, er det selvsagt fordi de andre doper seg. ?
  Hva er vel mer takknemlig og klikkgenererende for media å slå opp enn en russisk «dopingskandale», og særlig for en nasjon som med sine knapt fem millioner innbyggere føler det som et forsmedelig tap å ikke bli beste nasjon i vinter-OL?

  La ikke sensasjonshunger og mediaspekulasjoner ta æren fra dem som i fair konkurranse viste seg å være best. Det blir bare tarvelig.

  • Breiflabben sier:

    Jeg hiver meg ikke på dopingbølgen Cecilia, men jeg har opplevd dem. Det verste var Müelegg i Salt Lake City og finnene i VM i Trondheim.
   Jeg har slengt litt med leppa om finnen her, men den er ganske berettiget, da jeg har opplevd finner og deres tro på at alle andre må dope seg. De gjør det jo selv.
   Legkov her håper jeg har rein samvittighet, han har så absolutt fortjent sin gullmedalje etter mange sølv og bronser.
   Likte godt danskekommenntatoren som mente vi ble robbet for et gull i en freestylegren. Bortdømming er synd, men det skjer.
   Jeg har et ganske så edruelig syn på de store mesterskapsopplevelsene og gleder meg på alles vegne 🙂
   For to år siden så var det tvillingsøsteren til hun du så som var et hakk bedre på isen. Kunstløp er for øvrig en fantastisk idrett og den mest populære i vinter-ol.

   • Cecilia sier:

     Jeg fikk med meg de danske kommentatorene i freestyle. En ubetalelig forestilling, og jeg mener de hadde helt rett. Norge skulle hatt gull.
    Kunstløp har alltid fascinert meg, og det er mye mer enn ren konkurranse slik det fremstår i OL. Jeg har vært på noen oppvisninger (bl.a. i Miami) som virkelig har tatt pusten fra meg. Fantastisk lyssetting, frostrøyk, projisering av holografiske bilder og utrolige musikalske stemninger – og selvsagt de aller største stjernene, de som går til topps i OL.

    Liker godt at du har tatt tilbake den ordentlige avataren 🙂

 3. sirenia sier:

   Flott oppsummering Flabben, så en del jeg også, dopa meg så og si 🙂
  Fant ut at uten konkurrenter heller ingen spenning og underholdning,
  så det er bare bra for nasjonen Norge at vi ikke dominerte mer.
  Russland skal ha ros for OL`et sitt hvis vi ser bort fra det kritikkverdige 😉
  og det kan vi jo alltid, fokus på det gode.
  Fint å se deg! 🙂

  • Breiflabben sier:

    Ja OL i Sotchi ble heldigvis bedre enn jeg hadde fryktet. Men jeg tror ikke det var noen plass å være bortsett fra på arenaene og eventuelt det livet det var der etterpå.
   Det er mest gøy på skiskytterarenaene og i nærliggende serveringssteder 🙂

 4. eMTe sier:

   Kjekt å sjå nytt innlegg frå deg Flabben 🙂

  Vi hadde OL-studio på jobb, som vart flittig besøkt. Mange fine og spennande stunder. Damene, både på ski og skøyter, var flott å fylgje, både på skøyter og ski.

  Eg har gått litt på halv åtte, så eg hadde sikkert hatt bruk for noko som restituerte kroppen,men akk ei dop.

  Marieklemmar kjem sørvestover 🙂

 5. siskan sier:

   Jeg dopa meg for alle utøverne og gikk glipp av hele OL.
  Neida nuppeflabben, det ble ikke så mye fordi, jeg sitter å tar i,spenner hele kroppen og er så med at jeg er helt utslitt når konkuransen er over,hehe

  Men, knallbra innlegg,klemmer goe

  • Breiflabben sier:

    He he, jeg kan forestille meg deg i godstolen når det spisser seg til. Du er nok ikke den som sitter rolig og avslappet under en konkurranse 🙂
   Hyggelig at du tok deg en tur 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s