Smakelig måltid.

Julemat?

De fleste her er jo vandt til at jeg tester julemat i hele adventstida. Jeg har gjort det i år også, men det har begrenset seg til ribbe og lutefisk.

Lutefisk har jeg hatt to ganger, den første var ikke noe særlig og den andre var grei nok. Med andre ord, det var godt jeg hadde øl og dram 🙂

Ribba var helt fantastisk, jeg redder alltid ei ribbe og denne var en god firer på terningen. Og som kald holdt den til en femmer og da har det vært vellykket.

Var på innkjøp i dag, hadde ikke tenkt å trå til med noe spesielt, men så ligger det noe og smiler til meg i kjøledisken. Noe jeg alltid har ønsket å smake i godt lag, men som det på forunderlig vis ikke har latt seg gjøre. Flere år på rad var jeg invitert på skikkelig mannelag, men det kom alltid noe i veien.

Men nå, helt aleine og lørdagskvelden åpen for et lite gilde, da skal jeg prøve. Jeg har godt øl og jeg har Gammel Oppland, gode poteter og kålrot blir kjøpt inn. Her skal det spises i kveld.

SONY DSC

SONY DSC

Håper jeg smiler like bredt som disse sauene her etter mitt måltid 🙂

Om Breiflabben

I love cooking with wine, I even use some in my dishes.
Dette innlegget ble publisert i Day by Day, Mat og Drikke og merket med , . Bokmerk permalenken.

27 svar til Smakelig måltid.

  1. eMTe sier:

     Far min var frå eit område der dette var «vanleg» kost, men vi hadde det aldri heime når eg vaks opp, DET hadde eg hugsa, ikkje akkurat eit vakkert syn 🙂
    Dei åt augene også, usj 🙂

    Du, såg akkurat reklame på tv2, 1850 skal dei ha innslag om Christian Radich 🙂

  2. Luringen sier:

     Jeg er inni en stim av Si Ja! Der det ikke fins grunn for et Nei! Usikker på hva slags betydning dette sitatet har i denne sammenhengen… Hm…

  3.  ay, Flabben – det er en ekte delikatesse. jeg har spist smalehode i familiesammenheng noen ganger, og nå i høst har jeg vært på Voss Bryggeri på smaking og smalehode-lag to ganger, og det har vært helt fantastisk. alt skal spises – ideeelt sett skal bare skallen ligge igjen når du er forsynt, og husk: muskelen bak øyet er det møreste kjøttet på sauen 😀

    bon appetit!

    Hepp!

    • Breiflabben sier:

       Det smakte Captain, men det lå nok noe mer igjen enn skallen. Musklene bak og rundt øyet er nydelig også det i kjakan og tunga selvfølgelig.
      Ørebrusk og øyeeplet er bare tullete machoting for meg selv om svineører kan være godt der de er tilberedt riktig.
      Nydelig og godt måltid og nå står det igjen en del god kraft som skal kokes litt inn.
      Hyggelig du tok en tur innom Captain 🙂

    • marthon sier:

       Captain og Flabben,

      Det var noe inne i hodet et sted som var litt sånn bruskete og kornete på en måte. Jeg er ikke ekspert på smale-anatomi og klarte ikke å identifisere hva det var. Den delen har jeg ikke lyst til å spise igjen, i alle fall, men ellers er det jo et herremåltid. 😉

  4. lenesim sier:

     Smaker sikkert godt selv om de smiler aldri så mye!
    Har du smakt svinekjaker? De skal visstnok være utrolig gode. Fant en oppskrift på en matblogg isted, tror jeg må teste. Skulle braiseres i madeira og rødvin (!).

    Bon apetit med sauehauan 🙂

  5. sirenia sier:

     Gled deg, det er bedre enn pinnekjøtt faktisk, både mørere og mer smakfullt.
    Så kan du jo slafse og ete som du vil som spiser aleine 😉
    Eter du øyet får du skarpere blikk! 🙂
    Skål skål Flabben!

    • Breiflabben sier:

       Det var nydelig Sirenia, men jeg vil ikke sammenlikne med pinnekjøtt. Dette var akkurat slik jeg hadde forestilt med, litt pussling og kjøttstykker med utrolig god smak. Dette var kanskje litt mye røkt, men nydelig.
      Det med å spise øyet står jeg over, akkurat som jeg gjør med torskehode.

  6. Tale sier:

     Vend det andre kinnet til…

  7. lilleva sier:

     Nuuuh, smakte det?

    Selv har jeg egentlig som policy å holde meg unna den maten man kan stirre dypt inn i øya, men jeg har hørt kinnene til lille Bæ smaker snaskens. Så det er mulig jeg må revurdere.

    • Breiflabben sier:

       Det smakte godt Lilleva og det var jeg egentlig klar for.
      Hodekjøtt som kinn smaker godt både fra dyr og fisk. Breiflabbkinn er jo en delikatesse 🙂
      Du må nok revurdere ja 🙂

  8. naturglede sier:

     Sikkert ikke dumt! Jeg har aldri smakt det. Men jeg har da spist svinekjake, oksetunge og sylte laget av grisehode, så hvorfor ikke? Vel bekomme! 🙂

  9. tankespire sier:

     Holy… Det kjennes ikke ut som om jeg hadde klart å spise det der, ikke akkurat nå. Som 50% vestlending burde jeg vel ha klart det… Kanskje med en Gammel Oppland ved siden av, eller først :p

Leave a reply to sirenia Avbryt svar