Julemat?
De fleste her er jo vandt til at jeg tester julemat i hele adventstida. Jeg har gjort det i år også, men det har begrenset seg til ribbe og lutefisk.
Lutefisk har jeg hatt to ganger, den første var ikke noe særlig og den andre var grei nok. Med andre ord, det var godt jeg hadde øl og dram 🙂
Ribba var helt fantastisk, jeg redder alltid ei ribbe og denne var en god firer på terningen. Og som kald holdt den til en femmer og da har det vært vellykket.
Var på innkjøp i dag, hadde ikke tenkt å trå til med noe spesielt, men så ligger det noe og smiler til meg i kjøledisken. Noe jeg alltid har ønsket å smake i godt lag, men som det på forunderlig vis ikke har latt seg gjøre. Flere år på rad var jeg invitert på skikkelig mannelag, men det kom alltid noe i veien.
Men nå, helt aleine og lørdagskvelden åpen for et lite gilde, da skal jeg prøve. Jeg har godt øl og jeg har Gammel Oppland, gode poteter og kålrot blir kjøpt inn. Her skal det spises i kveld.
Håper jeg smiler like bredt som disse sauene her etter mitt måltid 🙂
bon apetit!
🙂
Takk for det Carpe. Jeg har faktisk aldri smakt smalahåve før, men jeg vet jo hvor godt hodekjøtt smaker på både fisk og dyr, så det blir sikkert en god opplevelse 🙂
husker du valgte breiflabbhodet på Verdens Ende.. 🙂 Det var ennå et godt måltid!
Er de døde?
Ja jeg tror det Adolph, ikkje godt si gut 🙂
Men etter drøye tre timer i sydende gryte så tror jeg de ikke kommer til å blunke til meg
Far min var frå eit område der dette var «vanleg» kost, men vi hadde det aldri heime når eg vaks opp, DET hadde eg hugsa, ikkje akkurat eit vakkert syn 🙂
Dei åt augene også, usj 🙂
Du, såg akkurat reklame på tv2, 1850 skal dei ha innslag om Christian Radich 🙂
….det var visst Statsråden 🙂
Lemkuhlen er stor og flott, men Radich er vakker 🙂
Jeg gleder meg til smalahauet 🙂
Jeg er inni en stim av Si Ja! Der det ikke fins grunn for et Nei! Usikker på hva slags betydning dette sitatet har i denne sammenhengen… Hm…
Ja til nye smaker og gode måltid 🙂
ay, Flabben – det er en ekte delikatesse. jeg har spist smalehode i familiesammenheng noen ganger, og nå i høst har jeg vært på Voss Bryggeri på smaking og smalehode-lag to ganger, og det har vært helt fantastisk. alt skal spises – ideeelt sett skal bare skallen ligge igjen når du er forsynt, og husk: muskelen bak øyet er det møreste kjøttet på sauen 😀
bon appetit!
Hepp!
Det smakte Captain, men det lå nok noe mer igjen enn skallen. Musklene bak og rundt øyet er nydelig også det i kjakan og tunga selvfølgelig.
Ørebrusk og øyeeplet er bare tullete machoting for meg selv om svineører kan være godt der de er tilberedt riktig.
Nydelig og godt måltid og nå står det igjen en del god kraft som skal kokes litt inn.
Hyggelig du tok en tur innom Captain 🙂
haha, ay, jeg er helt enig med deg om ørebrusken – den smaker lite og ingenting og er ikke god i munnen. øyet derimot 😀
Hepp!
Captain og Flabben,
Det var noe inne i hodet et sted som var litt sånn bruskete og kornete på en måte. Jeg er ikke ekspert på smale-anatomi og klarte ikke å identifisere hva det var. Den delen har jeg ikke lyst til å spise igjen, i alle fall, men ellers er det jo et herremåltid. 😉
Smaker sikkert godt selv om de smiler aldri så mye!
Har du smakt svinekjaker? De skal visstnok være utrolig gode. Fant en oppskrift på en matblogg isted, tror jeg må teste. Skulle braiseres i madeira og rødvin (!).
Bon apetit med sauehauan 🙂
Svinekjaker har jeg smakt, ikke akkurat slik du beskriver, men jeg har jo laget hodesylte ved flere anledninger. Det er fantastisk kjøtt i et hvert dyrehode og fiskehode. Det trenger bare å ha litt størrelse.
Hvorfor tror du flabbekinnene er så gode da? 🙂
Hehe, ja flabbekinn er nok innmari gode 😉
Og sylte tenkte jeg ikke på i denne forbindelsen, det er jo alltid godt med sylte.
Knallgoe 🙂
Gled deg, det er bedre enn pinnekjøtt faktisk, både mørere og mer smakfullt.
Så kan du jo slafse og ete som du vil som spiser aleine 😉
Eter du øyet får du skarpere blikk! 🙂
Skål skål Flabben!
Det var nydelig Sirenia, men jeg vil ikke sammenlikne med pinnekjøtt. Dette var akkurat slik jeg hadde forestilt med, litt pussling og kjøttstykker med utrolig god smak. Dette var kanskje litt mye røkt, men nydelig.
Det med å spise øyet står jeg over, akkurat som jeg gjør med torskehode.
Vend det andre kinnet til…
Godt å se deg Tale, jeg har savnet deg og bråkebøttenes bloggnærhet 🙂
Selvfølgelig vender jeg det andre kinnet til 🙂
Så hyggelig å høre, Flabben! Jeg er i gang igjen med å blogge nå. Har bare ikke klart å gjøre meg synlig riktig enda 🙂
Nuuuh, smakte det?
Selv har jeg egentlig som policy å holde meg unna den maten man kan stirre dypt inn i øya, men jeg har hørt kinnene til lille Bæ smaker snaskens. Så det er mulig jeg må revurdere.
Det smakte godt Lilleva og det var jeg egentlig klar for.
Hodekjøtt som kinn smaker godt både fra dyr og fisk. Breiflabbkinn er jo en delikatesse 🙂
Du må nok revurdere ja 🙂
Sikkert ikke dumt! Jeg har aldri smakt det. Men jeg har da spist svinekjake, oksetunge og sylte laget av grisehode, så hvorfor ikke? Vel bekomme! 🙂
Holy… Det kjennes ikke ut som om jeg hadde klart å spise det der, ikke akkurat nå. Som 50% vestlending burde jeg vel ha klart det… Kanskje med en Gammel Oppland ved siden av, eller først :p